Toisin sanoen lelulaatikosta ja pyykkikorista poimittua eli tänä syksynä valmistuneet nämäkin ja kovasti ovat käytössä

267831.jpg

Lankana raidalliset Novitan 7-veljestä ja malli Novitan kevään nuorten numerosta, kaulus hieman muunneltu.
Olisin halunnut keskiosasta yksivärisen, mutta hihan raitoihin natsaavaa yksiväristä ei löytynyt. Malliin lisäsin kymmenisen silmukaa leveyttä etu ja takakappaleisiin, kun malli näytti jotenkin aika naftilta. Ei olisi tatrvinnut, lopputulos onkin tosi reilu, peittää meikäläisenkin makkarat liiankin hyvin. Tuli siis niin leveä ja löysä että on lähinnä kotikäytössä (jossa onkin tarpeen, kun vanhassa talossa ei juuri hiki pääse talvella yllättämään...)

267833.jpg


267832.jpg

Novita tämäkin vauvanuken mekko, lankana valkoinen ja vaaleanpunainen Nalle sekä "hapsulanka" jonka nimeä en muista. Ja ohje Novitan 4/2006 lehdestä.
Ohjetta muuttelin ainakin sen verran että neuloin helman pyörönä napitushalkioon asti ja helmaan tein kuvioita ja pari hapsukerrosta. Neuloin myös nauhan sekä kirjailun eteen omasta päästä. Nuo mun reunavirkkaukset on aika karmeat, olis melkein parempi ilman niitä. Oli tarkoitus piilottaa mekko pukinkonttiin, mutta tyttö oli löytänyt mekon neulekorista (napit puuttuivat vielä). Hoksasin vasta kun tyttö yritti pukea mekkoa itselleen ja pyysi auttamaan. Pakkohan siinä oli selittää ettei mahdu kuin nukelle ja kokeiltiinkin saman tien. Yhdessä tuumin sitten ommeltiin napit kiinni ja mekko pääsikin heti käyttöön.