378285.jpg

Teddytakki on niin puuduttavaa neuloa, että piti saada vähän välipalaa. Pari viikkoa sitten muuteltiin perheen nukkumisjärjestelyjä ja kuopus muutti isoveljensä kanssa samaan, isompaan makuuhuoneeseen. Huonekaluja siirreltäessä Ukkokulta löysi erään lipaston kätköistä "jotain emännän pussukoita". Haa, sieltä kaivoin esiin mm. parin vuoden takaisia vaippahahtuvan jämiä, useamman vuoden takaisia villapaidan tekeleitä sun muuta jollaisia en ollenkaan muistanut omistavani. Puikoille pomppasikin oitis Kädentaitomessuilta ostettua sinivihreää hahtuvaa yhdessä luonnonvalkoisen kanssa ja parissa tunnissa sain aikaiseksi nämä tumput. Ihan summassa loin silmukat ja näiden huovuttamattomien koko on nyt mulle reilu, saa nähdä kenelle valmiit on sopivat...

378284.jpg

Nyt odottelen kaveriksi oikeanlaista pyykkiä ja koneeseen. En pahemmin ole konehuovutusta kokeillut, joten aika jännät paikat... Pesulle pääsyä odottavat myös nämä samasta sinivihreästä neulotut Eusun Hyvän mielen tossut, joita tulikin tikuteltua useammat jotta sain raidoituksen pysymään edes jotenkuten saman sävyisenä.

378283.jpg

Viikonloppuna ihailin keväistä auringonpaistetta viltin alla räkätautia potien. Kevään tulon huomaa meillä myös näistä pussukoista, joita alkaa meille salaperäisesti pikkuhiljaa ilmestyä. Samaan aikaan Ukkoväki alkaa sarkastisesti huomautella että "ai nyt se taas alkaa". Ne isommat pussukat eli kylvömullat hamstrasin jo pari viikkoa sitten koska tällä kylällä se oikeanmerkkinen loppuu aina kesken siitä ainoasta kaupasta joka sitä täällä myy. Sunnuntaina 28.1. pääsin tositoimiin: Keijunmekot ovat jo mullassa. Tosin siemenet ovat omia ja toissa syksyisiä joten nyt jännätään itävätkö vai pitääkö tilata pikana uudet siemenet. (Viime keväänä keijunmekot itivät niin hyvin että jakelin viidakostani taimia naapuriinkin kun en niitä raaski ikinä poiskaan heittää.)

378286.jpg

Palatakseni nurkkien siivoukseen, makkarijärkkäily johti asiasta toiseen ja tässä tapauksessa vaatekaappien "uusjakoon". Minulla kävi huonoin tuuri, mutta vajaan viikon uutteran pensselin ja vasaran heilutuksen tuloksena tuuri kääntyikin parhaaksi. Tästä perunakellarin näköisestä vinttikomerosta siis olen sisustamassa itselleni vintage-henkistä vaatekomeroa.

378288.jpg

Kuvan hyllyjä vastapäätä on vaatetanko ja pari alahyllyä. Kuva on otettu ovelta, oviaukko on huimat 40 cm leveä ja sisään mahtuu sivuttain vatsan sisään vetämällä... Vetelin vitivalkoiseksi kaiken mihin maali tarttui ja vähän muuallekin. Ukkokulta avuliaasti sahasi pari hyllyä lisää ja ihan itte naputtelin ne paikoilleen. (Käytin jopa vatupassia, joka ei kuitenkaan tässä tapauksessa tarkoita että hyllyt olisivat suorassa...) En koskaan ole ollut hyllypaperien käyttäjä, mutta tänne sellaista on pakko saada. Mistähän sellaista vintage-tyylistä mahtaisi löytyä, onko vinkkejä...?