Näitä vanhoja taas muistelen ja bloggaan pois kuleksimasta. Surkeita kuvia, mutta näillä mennään.

Viime kesänä Tarja-apulaiseni hoksasi Suuri Käsityölehti nro 3/2010 kivan kesäjakun ja yhtäkkiä se alkoi puhutella minuakin. Lankana Rowanin Revive, kierrätyssilkkiä, -puuvillaa ja viskoosia. Jakku valmistui jo syksyllä mutta jostain syystä jäänyt esittelemättä.

Shallot
Malli: Marie Wallin, Suuri Käsityölehti nro 3/2010
Koko: M
Lanka: Rowan Purelife Revive -kierrätyslankaa n. 450g
Puikot: 3,5mm

Malli oli toisaalta helppo, toisaalta aika haastava. Lanka ei puuvillalankojen tapaan jousta yhtään ja mallikerran kerroksella, jossa neulotaan neljä silmukkaa nurin yhteen, meinasi tulla hiki. Homma alkoi sujua kun tein langankiepautuksen vasemmalla kädellä enkä yrittänytkään koukata sitä puikolla kyytiin.

Käsityölehden ohjeessa hihan alussa puhutaan lisäyksistä vaikka ilmiselvästikin silmuikoita kuuluu vähentää. Yritin elokuussa viikon verran saada ohjeessa mainittua henkilä puhelimella kiinni kysyäkseni tarkennusta. Numero ei kuitenkaan vastannut ja lopulta laskin silmukat itse ja tein hihan omasta päästäni.

Muutenkin reunoissa sai olla aika tarkkana ja laskea moneenkertaan mallikerran täsmäyksen kavennusten ja lisäysten kohdalla. Joten en suosittelisi mallia aivan aloittelijoille.


 

Aika kiva jakusta tuli. Hieman reunus repsottaa ja ompelinkin sen lopulta kiinni koska kiinnihän jakkua kuitenkin pidetään yllä. Nyt odotellaan kesäkuumaa, tämä on tehty kuumien kesäpäivien työasuksi.

------------------------------------------

Joulumuistoja seuraavaksi. Kotilieden neulenumerot ovat asiakkaitteni keskuudessa kovin suosittuja ja niiden ohjeisiin etsitään usein lankoja. Lehtia asiakkaille plärätessä sattui joulunalla "ihan omannäköinen" malli silmään. Pakkasten innoittamana suuntasin Alfaa kassissani huikean pitkälle, kolmipäiväiselle joululomalle kotisohvan nurkkaan. Hihoja lukuunottamatta sainkin paidan joulunpyhinä valmiiksi.

Tundra neuletunika
Malli: Marita Metsäkylä, Kotiliesi nro 21/2010
Koko: M
Lanka: Sandnes Garn Alfa n. 650g
Puikot: 6 ja 7mm

Tykkään kovasti! Malli kiva päällä ja pitkä malli lämmittää mukavasti alaselkääkin. Kuvissa neule on jo hieman elämää nähnyt, oli kovilla pakkasilla ahkerassa käytössä.

Värit on herkkua ja kauluksen rullan alta vilahtavasta vihreästä tykkään aivan erityisesti. 

Kevät onkin vierähtänyt enemmän koukkua heilutellessa, joten ensi kerralla varmaankin enemmän virkkausaiheista valmista.

Aurinkoisia ja lämpöisiä kevätpäiviä!