Joo, puotia on pidetty ympäripyöreitä päiviä mutta siitä huolimatta myös neulottu! Oikeastaan nämä sukat ovat valmituneet jo viime vuoden puolella, en vaan ole ollut päivänvalolla kotosalla sen jälkeen.
Ekaks Noro-sukat, mulle kans kun KAIKKI muutkin on näitä neuloneet.

Noro-raitasukat
Malli: kuka tän keksi?
Koko: oma 37
Lanka: Noro Kureyon Sock, kahta väriä yht. 87g
Puikot: 2,75
Muuta: No mitäs näistä, onhan näitä nähty :) Ihanat on.

Tilasin puotiin kymmeniä kiloja Jussi-lankaa, joten pitihän sitä kokeilla.

Kiemura-sukat
Malli: Kiemura-sukat by Pia Tuononen
Koko: 39
Lanka: Novitan Jussi yht. 109g
Puikot: 3,5
Muuta: Joo, on se Jussi paksumpaa tai jotenkin jäykempää kuin seiskaveikka.

Viime kesän Tapsan-reissulta ostin itselleni paitalangat, halusin neuloa itselleni jotain isompaa käyttövaatetta. Oli oikein mallikin jo katsottuna joten täsmäostoilla kerrankin. Silketweedissä oli niin ihania värejä, että langan erikoisesta pinnasta huolimatta valitsin sitä. Nyt koko syksyn paitaa tahkonneena on pakko mainita että lanka ei suoranaisesti juokse puikoilla. Silkkimöykyt tekee langasta joten "klohmoisen".
Lopputulos on kuitenkin erittäin mieleinen. Vaikka laiskuuttani tein vain koon M-silmukkamäärillä, tunikasta ei tullut ollenkaan liian pieni. Päinvastoin, sopii oikein hyvin ja leveä helma antaa paljon anteeksi tälläiselle hyvin syöneelle. :)

Silkkitunika
Malli: Raphael by Marie Wallin (Ravelry-linkki) ilman kirjailuja
Ohje löytyy myös SK 2/09
Koko: M
Lanka: Garnstudio DROPS Silke-Tweed
(silkkiä ja villaa) yht. 360g
Puikot: 3,5
Muuta: Ihana. Ihan mun, pidän varmasti paljon. Ainoa moka tuli reunavirkkauksen kanssa, helmassa nirkkoja tuli liian tiheään ja siksi reuna rullaa helposti. Lisäksi pääntien reuna on hieman muuta paitaa vaaleampi, uudessa siihen aloitetussa kerässä lanka olikin ihan eriväriä samasta värierästä huolimatta.

Olen pitänyt tätä jo pari viikkoa, kuten hihan vekeistä näkyy. Tunikan kaveriksi sopii tosi hyvin Minnan lahjoittama huovutettu sydän.

Nyt tahkoan verkkokaupan kimpussa, joka ei muiden työkiireiden takia aukeakaan ihan ennakkosuunnitelmien mukaan. Joten aikalisä, parin viikon sisällä kuitenkin!