Aina vaan ei onnistu. Mikään.

Suunnitelmahan oli täydellinen. Suloinen oma pieni poikanen vailla lämpöistä villahaalaria tulevaksi talveksi. Ihanaa lankaa herkullisissa väreissä. Jopa mallitilkkuja neulottuna ja neulova äitee intoa piukassa.

Se niistä. Kattokaa itte.

Floppipökät
malli: (uskotteko jos sanon että ihan :D) oma
Koko: ~ 80 cm
Lanka: Garnstudio DROPS Alpaca, 6 eri väriä, yht n. 150g
Puikot: 3:n bampupyöröt ja sukkikset

  • Näettekö kuvassa haalarin? Juu, en jaksanut tuota pidemmälle.
  • Ne on ihan mahdottoman malliset. Ihan liian leveät ja löysät.
  • Lanka on kaikessa ihanuudessaan ärsyttävän liukasta. Moninkertaiset solmut ei pidä, lanka luikertelee löyhänä.
  • Langanvaihtokohdissa on omituisia löyhiä reikiä.
  • Arvatkaapa montako langanpäätä noissa on pääteltävänä. En uskalla edes laskea. (Ja tavoistani poiketen esittelen vielä viimeistemättömän neuleen, langanpäät on suurelta osin vielä päättelemättä ja pelkäänpä että sellaiseksi myös jäävät.)
  • Vyötäröresorista piti tulla niin korkea että olis pysyny pöksyt ylhäällä pelkällä sillä. No ei tullut ja lopulta laitoin sinne leveän vyörtärökuminauhan. Nyt se on paksu pökkelö.
  • Talvi on ohi. Lumet sulaa niin että suhina käy. Taatusti ovat pienet ensi talvena.

. . . . .

Kevättä rinnassa:
Nappasin Minnalta tälläisen mukaani, olen harkinnut ennenkin mutta nyt vasta uskalsin tarttua.  Halukkaille tarjolla:

Ensimmäiset viisi ihmistä, jotka kommentoivat (ja sitä haluavat), saavat jotain tekemääni. Minun valintani. Sinulle. Tässä tarjouksessa on muutamia sääntöjä ja rajoituksia: Ei ole takuita siitä, että pidät tekemästäni, tekemäni juttu on vain sinua varten, se tehdään tämän vuoden aikana. Sinulla ei ole aavistustakaan, mitä se voisi olla. Se voi olla tarina, se voi olla runo. Voin piirtää tai maalata jotakin. Voin leipoa jotain ja lähettää sen sinulle. Kuka tietää? Et ainakaan sinä! Säilytän itselläni oikeuden tehdä jotain hyvin omituista. Haaste on se, että sinunkin täytyy laittaa tämä blogiisi. Kaikki me osaamme tehdä jotain.

. . . . .

Hieman houkuttelisi Taikasormi-messutkin Tampereella, olisi oikein tarvettakin hankkia lankaa ja askartelutarvikkeita. Harkinnassa on kuitenkin pienimuotoinen yhden naisen boikotti. Jotenkin vaan ei huvita maksaa 9 euron sisäänpääsymaksua päästäkseen ostoksille. Varsinkaan kun mukana on vain muutama kiinnostava (lanka)kauppias.

. . . . .

Onneksi kuitenkin on jo perjantai. Huomenna on taas kivaa tiedossa ja tällä kertaa oikein extrakivaa. Tyrvään Neulojat tapaavat huomenna neuloen Kestokipinät-tapahtumassa. Tervetuloa mukaan!