Minulla oli aavistus. Jossain on laatikko jonne olen säilönyt joskus viime vuosituhannella lankoja ja keskeneräisiä neuleita. Nyt kun pakkanen hellitti, uskaltauduin penkomaan vinttiin, siellä kun on yhtä kylmä kuin ulkonakin. Mitään hajua laatikon sisällöstä ei ollut ja mitäs sieltä löytyikään!

421662.jpg

Mitä, mitä....? Hetken löi tyhjää, mikä ihme tämä on? Keskeneräinen neule, jokin pusero... Anttilasta ostettua Freesia-puuvillalankaa ja SK:n ohje. Puolituntia yritin muistella ja ihmetellä kunnes tajusin katsoa lehdestä vuosikerran ja sitten muistin! Tämähän on kesälomaneule kesältä 98!

Voi kun tästä tuli ihania muistoja mieleen! Esikoinen oli silloin puolitoistavuotias, Ukkokulta oli hoitovapaalla ja minä töissä. Kesälomalla menimme (kuten aina) Savon mummulaan ja poika jäi sinne eka kertaa yökylään. Ja me Ukkokullan kanssa jatkoimme pikalomalle Hossaan. Yövyimme eräässä maatilamatkailupaikassa ihan rajan tuntumassa ja seuraavana päivänä patikoimme kansallispuistoon kalliomaalauksia katsomaan. Ukkokulta kun on niistä kiinnostunut ja olemme niitä kesäisin kiertäneet "metsästämässä" ympäri Suomen. Reissulta ei ole yhtään kuvaa, järkkäristä loppui patteri juuri kun päästiin perille eikä sieltä korvesta erikoispattereita tietenkään löytynyt.

Tuota neuletta muistan neuloneeni autossa tuolla reissulla. Ja on tainnut loppua loma liian pian kun on neulekin jäänyt kesken! Tuon kyllä neulon valmiiksi ensi kesään mennessä, onhan se jo yli kainaloiden neulottu joten sehän on jo puoliksi tehty! Mallikin on sen verran väljä että taitaa vielä mahtua. : ) Värit on aika railakkaat, valitsisin ne ehkä nyt hieman toisin. Mutta silti ihan mun värinen!
Tuo mallineule on tosi mieleinen, olen jo pari kuukautta suunnitellut siitä samasta tytölle kesämekkoa. Langatkin on jo hankittu, joten se saanee tästä vauhtia kun harjoittelen tämän kanssa.

421661.jpg

Laatikosta löytyi myös mm. seiskaveikan jämiä miehen villapaidasta vuodelta 1992, niistä jämälangoista aloitettu tilkkupeitto ja kirjontalankoja... Ja Printempsin muovipussi vuodelta 1991. Oi muistot, nuoruus ja Pariisin kevät...