Joulupukki toi jo vuosi sitten tyttärelle hienon, kummisedän nikkaroiman nukketalon. Ajatuksena oli yhdessä sisustaa sitä, mutta arvatenkin se on jäänyt toistaiseksi aikeeksi. Leikkejä se ei tunnu haittaavan, asutaanhan sitä remontin keskellä ihan oikeastikin. Tapetit on kyllä hankittu ja maalin sävyjä mietitty, jospa näistä pienistä eilisillan ompeluksista innostuisi ottamaan pikkuhuushollin kunnon käsittelyyn.

2204154.jpg

Tänä jouluna paketeista löytyi tämä ihana sänky ja aivan samanlainen peltiuuni, jollainen muurattiin oikeastikin olohuoneeseemme vuosi sitten. Paketin mukana seurasi lupaus äidin ompelemista petivaatteista, joten tuumasta toimeen. Tyttö seurasi taas silmätarkkana vierestä kankaiden leikkausta ja ompelua ja sai tietysti valita kuosit parista äidin ehdottamasta vaihtoehdosta.

Patja on paksua valkoista pellavaa ja sisällä on pala vanhasta täkin sisuksesta pehmusteena. Tikkasin ympäri ja keskelle vapaalla kädellä kiekurakuviot. Ois voinut olla hieman paksumpikin, mutta on kuitenkin sopivan jäykkä patjaksi.
Tyttärellä oli toive erillisistä peitoista ja tyynyistä sekä petivaatteista koska "täytyyhän nukkeäidin pestä niitä lakanoita välillä". No niin tietysti. Siispä yksinkertaisesta puuvillafleecestä käsin kirjailulangalla huolittelemalla täkki ja samasta kankaasta taittelemalla ja tikkaamalla tyynyt. Lakanoiksi valittiin herkkää, ohutta tilkkutyöpuuvillaa.

2204165.jpg

Kun emäntä ei ole kotona, yksi perheen lukuisista lemmikeistä käyttää heti tilaisuutta hyväkseen...