Se on niin tiukkaan iskostunut, että jos ei pidä herkeämättä varaansa käy kuin meillekin taas kävi. Poikavauvan mukana sininen livahtaa kotiin. Ei sillä että sinisessä mitään vikaa on, tykkään kyllä sinisestä, vaaleista sävyistä erityisesti. Viisitoista vuotta sitten minulla oli erityinen sininen kausi

1249454.jpg

Mutta. Kaikki kymmenet onnittelukortit (yhtä lukuunottamatta!), vaatelahjat, pehmot, käärepaperit, servetit, kynttilät, pöytäliinat, kukat.. kaikki vaaleansinistä. Lahjaksi saadut ja itse hankitut. Leipomosta ristiäisiin tilattuihin suklaatäytekakkuihinkin oli isketty keskelle pienet vaaleansiniset tossut. Plääh.

1249453.jpg

Ruokailutilan suurelle pöydälle ostin ristiäisiin Marimekon Lumimarja-kangasta pöytäliinaksi, värit sopivat täydellisesti kodin muihin väreihin. Suurella, yli parimetrisellä pöydällä kuviokin pääsee oikeuksiinsa. Voi kun tätä saisi vahakankaana! Hankkisin sitä heti, pöytä kun on meillä ihan arkikäytössä ja lapsiperheessä näitä kangasliinoja saa aika ahkeraan pestä!

1249457.jpg

Sohvatyynyissä on jo pari vuotta ollut punaiset ja harmaat päälliset. Nyt piti saada uudet, ja kun en kangaskauppoihin viitsinyt vauvan kanssa lähteä, piti turvautua entisiin kangasvarastoihin. Vihertävä, polttoleikattu samettitafti (tai jotain sensuuntaista) löytyi työjutuista kulkeutuneista kangaspaloista ja tuon kukallisen ostin  jokin aika sitten Eurokankaan palalaarista tunikaa varten. Rypistyy helposti tyynyissä, mutta on niin herkullinen kuosi, NAM. 

1249456.jpg

Äidiltä sain viime tarvena paperinarusta solmitun valoryijyn ja nyt hän teki meille tälläisen paperinarupallon. Halkaisija noin 40 cm ja hieman sellainen kananmunan muotoinen. En enää viitsi ujuttaa siihen valosarjaa, juuri kun keräsin muutkin jouluvalot pois. Mutta jokin paikka tälle pitäisi keksiä. Löytyisiköhän muuta keinoa tai käyttötarkoitusta kuin ripustus? Pallo on sen verran kookas, että kovin pieneen tilaan se ei sovi.
Seuraavaksi äiti aikoo tehdä paperinarusta kaartioita. Tilasin häneltä heti sellaisen, miettimättä yhtään mihinkä taas senkin laitan.