Huhuu! Käyköhän täällä enää kukaan? Edellisestä päivityksestä oli yli 2 kuukautta! Vaikka mä kuitenkin neulon joka ikinen päivä niin valmista tuntuu tulevan turkasen hitaasti, monta isohkoa työtä kesken samaan aikaan.

Tämäkin on ollut valmiina jo monta viikkoa. Se vain lensi kaaressa nurkkaan puikolta valmistuttuaan, mätti taas oikein kunnolla. Mutta ihan hyvältähän se alkoi näyttää kun pöly oli laskeutunut ja höyry haihtunut.

Se on hieman paksu, liian lyhyt (olis taas vaan pitänyt uskoa aavistukseensa ja tehdä pidempi kuin ohjeessa), helmat rullaa (vaati armotonta höyrytystä) ja vieläkään en osaa tehdä pääntien kavennuksia&silmukoiden poimintaa nätisti.

Jos jotain tekisin uudelleen, tekisin helmaan ja hihansuihin samanlaiset ainaoikeat raidat kuin pääntielle. Tämä estäisi rullaantumistakin.

Biarritz and Little Biarritz
Malli: Biarritz and Little Biarritz by Sarah Hatton,
ohje Moda 3/2010
Lanka: DROPS Merino Extra Fine, yht. 515g.
(Tämä siniharmaa sävy on lopetettu.)
Puikot: 3,5 mm
Muuta: Helmat ei toimi, rullaa! Ja malli on aika lyhyt ja leveä.

Niin tältähän sen piti näyttää ja onhan se oikeastaan just sellainen. Yleensä en tämän tapaisia edes huomaa lehtiä selaillessa, mutta yksi kaunis päivä se vaan pomppasi sieltä.

Mutta tuosta Dropsin merinosta tykkään! Se on niitä helposti neuloutuvia lankoja, pehmoista ja joutuisaa kutoa.

Seuraavaksi valmistuukin jotain tälläistä. Ellei sitten joku muu keskeneräisistä projekteista valmistu ensin.

Ompelukone ja väripatakin on ollut ihan kiitettävässä käytössä kesän mittaan. Koti on saanut uutta väriä oikein reilulla kädellä. Tyynyjä, pehmusteita, seinävaatetta tms. kivaa. Näistä ehkä joskus lisää.