Huh huh, ottipa harvinaisen lujille 130g lankaa! Innostuin vuosi sitten mukaan ihka ensimmäiseen (ja ehkäpä viimeiseen) KAL:iini kun Kristel tarjosi mahdollisuutta pitsihuivin neulomiseen. Metsään meni minulta yhteisneulonta että kahahti.

Kompastuin jo ennen ensimmäistä silmukkaakaan kun en päässyt aloittamaan toisen kanssa samaan aikaan langan puutteessa. Alkuinnostuksen ja -kerrosten sitten homma jämähti muuten vaan. Neule kyllä reissasi mukana pitkin kevättä ja kesää muttei oikein napannut. Syksylläkin muistelen tehneeni tätä useampana lauantaina tapaamisissa. Tosin meni pariin otteeseen liigakerrokset purkuun, sen verran tarkkaan mallipiirrosta piti seurata ja tarkkana olla. Ei sovi kälätys, kakun mättö ja monimutkainen pitsineule yhteen.

Minun makuuni oli aivan liian ohut lanka suhteessa puikon kokoon ja se tökki. Tosin lopputulosta tarkastellessa puikkokoko olisi voinut olla vieläkin paksumpi. Ohje vaati myös herkeämätöntä tarkkuutta, ainoa mallikerta jonka ehdin tehdessä oppia ulkoa oli reunus ja sen 64 mallikertaa...

Helmikuussa kuitenkin kaivoin tekeleen taas esiin ja päätin sisukkaasti hoitaa homman kotiin. Huiville kun olisi ihan käyttöäkin kesämenoissa.

Maitohapoille meni siis useaan otteeseen, aikas monta viinilasillista ja kahvikupillista matkan varrella on ehditty kumota ja kannustusjoukoillakin riitti tsemppaamista. Mutta valmiiksi vain tuli.

Sen verran oli eilen sunnuntaina vilpoista etten sitten aikeistani huolimatta viitsinyt pihalla kesämekossa kera uuden huivini kameralle keikistellä. Ja tänään pestiin yhdessä ihanan harjoittelijani Tarjan kanssa puodin ikkunat ja järjestetiin näyteikkuna uusiksi huivin ympärille. Joten saatte tyytyä kalpeisiin, hyytävän viileisiin ikkunakuviin.

Springtime Swirl
Malli: Springtime Swirl by Kristel Nyberg
Lanka: Wetterhoff Silvia turkoosi, yht. 130g
Puikot: 3mm
Muuta: Koko pingotuksen jälkeen n. 140cm

Vaikka huivin kuviot ovat hieman liian pientä piiperrystä omaan makuuni varsinkin mallin keskivaiheilla, lopputulos on kuitenkin mieleinen. Kiitos Kristelille!