Sain kuin sainkin raivattua ompelukoneet pyykkivuorien takaa(siirtämällä vuoret sivuun). Ja ensin valmistui kirjepostia?

949935.jpg

No ei vaan kestopikkuhuosunsuojia itselle koska siedän huonosti kertakäyttöisiä. Varsinkin näin raskausaikana niiden käyttö on ollut miltei mahdotonta. Mallia olen katsellut pitkin nettiä ja näihin piirsin itse kaavan kertakäyttöistä phs:ää apuna käyttäen. Ovat siis protomallit, joten koekäytön jälkeen viilaan mallia tarpeen mukaan ja ompelen lisää sarjana. Näihin olis kiva siirtyä kokonaan, täytyyhän mutsinkin kestoilla jos vauvat on villavaippavauvoja, vai mitä!

949938.jpg

Nämä ovat tavallaan kevyt-versioita, näissä ei ole kosteussuojaa ollenkaan. Päällä vanhaa vauvan flanellilakanaa ja välissä 1-2 kerrosta vanhaa froteepyyhettä. Ja kiinni saa nepparilla.
(Kyselin viikonloppuna Eurokankaalta kosteussulkukangasta, jota nettikaupat tuntuu myyvän aika hyvään hintaa - ei ollut. Tulee kuulemma joskus rulla ja menee samantien. Kai sitä sitten on pakko tilata netistä, vaikka mieluummin hypistelisin vaihtoehtoja ennen ostamista.)

Olen flanellipyjamaihmisiä. Koska ne on kesällä turhan kuumat, ostin jokunen vuosi sitten parilla eurolla alennusmyynnistä itselleni lyhythihaisen, polvipituisen yöpaidan ja se on yllättäen nykyään lempparini. Ison mahan kanssa on mukava nukkua mekossa kun ei mikään kuminauha paina massua. Yöpaita on kuitenkin jo parhaat päivänsä nähnyt ja pestäkin sitä pitää - joten eikun kaavoja piirtämään vanhasta ja uutta kehiin.

949934.jpg

Trikoopalat löytyi vanhoista varastoista, en edes enää muista mitä varten olen aikoinani ne ostanut. Sinisen tein ensin koekappaleena aika suurpiirteisesti ommellen, mutta yllätyksekseni kaavoja ei tarvinnut korjata yhtään. Mekon mitta on sen mukainen mihin kangasta riitti. Raidallisessa meni etukappaleen raidat hieman vinoon, mutta mun tekemäksi erittäin onnistunut!

Puikoilla käy suhina. Lauantaiksi pitää saada ainakin pipo valmiiksi, Minttumaari on jo onneksi pingottumassa. Lahjuksia siis.