Ensinnäkin, kiitos kaikille aiempiin postauksiin kommentoineille - kehut lämmittävät sydäntä ja saavat vauhtia puikkoihin. : ) Työt vain tuppaavat taas häiritsemään näitä harrastuksia, kiirettä piisaa silläkin rintamalla. Ja pitäisi jo pikkuhiljaa syventyä joulupaketteihin, kortteihin, askarteluihin jne...

Puikoilla on raitaa 2-vuotiaan kummitytön joulupakettiin. Yllättäen (!) taas samainen lapsen myssykkä, joita olen jo muutaman täällä esitellyt sekä samaa kuosia lapaset. Malli on tosiaan hyvä ja tällä kertaa meinaan laittaa vuorin puuvillafleecestä. Settiin olisi tarkoitus vielä väsätä kaulahuivi sekä säärystimet jos lankaa jää.

284426.jpg

Lapasista puuttuu vielä peukut, eiköhän ne vielä tänään Frasieriin mennessä ilmesty... ja huomenna postaamaan että ehtivät mukaan lapaskuuhun. Helmis ilmoitteli että vielä ehtii!

Päivällä poikkesin paikalliseen käsityöliikkeeseen ostamaan lisää lankaa noihin edellisen kuvan juttuihin sekä vuorifleeceä. Ja kuinkas taas kävikään... sorruin näihin:

284427.jpg

Ihanan pehmeää (ja minun budjetilleni kallista) silkkivillasekoitetta! Veljen perheen esikoinen syntyy joulun jälkeen ja vauvalle pitäisi keksiä jotain söpöä, pehmoista ja lämmintä. Myssy, tumput ja sukat tietenkin ja ehkä jotain muuta - jos vain satun löytämään sopivan ohjeen jota voisin soveltaa mieluiseksi.

Ja loppulauluksi ongelmanratkaisu:
Useita vuosia sitten ompelin joulukalenteriksi säkkikankaasta ja huovasta pienet numeroidut pussukat, jotka olen sitten täyttänyt karkeilla ja pikkuleluilla. Ja joka vuosi pussien esillelaitto on ollut ongelma. Milloin seinallä, tauluun nastoilla niitattuna jne... Ja nyt keksin pusseille "telineen": pajukehikon. Ensin kieputin kehikkoon pari satsia jouluvaloja ja sitten päälle pussit kiinni. Arvatkaa onko perheemme 2 v. kuopus koko ajan pussukoiden kimpussa... Sama laulu "avataan vasta aamulla" on lausuttu tänäänkin jokusen kerran!

284474.jpg