Joskus viime keväänä osallistuin blogeissa kiertävään meemiin lupaamalla tehdä halukkaille jotain pientä. Minna Vuoden kulku-blogista lähetti minulle ihanan huovutetun korun jo keväällä. Minä puolestani sain omat pari pakettiani postiin vasta hiljattain. Nyt kun ne ovat perillä, uskallan näyttää mitä paketteihin oli kätketty.

Eli ompelukone surrasi kasan kangaskasseja. Omat kassit ovat olleet ahkerassa käytössä päivittäin. Kassien kankaat ikeasta, varsinkin tuo tummempi kangas on ihanan paksua ja sopii tosi hyvin kassikankaaksi. 

Kassien lisäksi käärin paketteihin hiuspampuloita.
(Olen valmistanut pampuloita myös myyntiin, pistä meiliä jos olet kiinnostunut!)

Kassien taustalla näkyy uusin tuunausprojekti, joka kylläkin on vain meikäläisen suunnittelema ja ukkokullan toteuttama: meidän uusvanha ulko-ovi! Jotkut asiat ottaa aikansa, talo maalattiin muistaakseni 8 vuotta sitten ja tätä oven kunnostusta on suunniteltu siitä asti. Ilmeisesti taas idean hahmottaminen "kirjaimellisesti" antoi vauhtia. Piirsin ajatukseni uudesta ikkunoista paperille, merkkasin värikarttaan uuden värin ja johan alkoi tapahtua.

Ovi on siis ikivanha, 50 vuotias kuten talommekin. Yritin etsiä kuvaa vanhasta mutten löytänyt, alkupeäisessä oli harmaanruskeaa, hilseilevää maalia ja lakkaa toisella puolella sekä yksi suuri "röpelölasi".
Lasi vaihdettiin uuteen kirkkaaseen ja suurta pintaa rikottiin askartelemalla kaksi "valelistaa" molemmin puolin eli näyttää nyt kuin ikkunoita olisi kolme. Lisäksi hionta ja maalaus molemmille puolille. Ovenpielille raaputus ja pari kerrosta valkoista maalia.
Uusiksi meni myös oven oikealla puolella oleva valkoinen pylväs sekä pätkä puista kaidetta. 

Ovi on oikeastaan toinen ulko-ovistamme sillä kylmältä kuistilta on vasemmalle heti toinen ulko-ovi - ehtaa 70/80-luvun tyyliä. Kolme korkeaa, kapeaa keltaista röpelölasi-ikkunaa männynvärissä ovessa. Senkin kunnostamiseksi on jo visio ja väri valittuna, harmaalla taitettua petroolia ja uudet lasit...