Mistäs sitä taas aloittaisi. Väliin valmista tulee yhdeltä jos toiseltakin puikolta ja kaikkea ei ehdi millään naputella muistiin. Ja sitten kun vihdoin saa kuvat kasaan ja istun päivittämään, en enää millään muista. Sen siitä saa kun tekee leipätyötä kameran takana ja koneen edessä - millään ei jaksaisi enää tarttua vapaa-ajalla moisiin yhden sukkaparin takia.

No tässä sukkapari kuitenkin. Tytär kävi ystävättärensä nelivuotissynttäreillä ja keijutilpehöörin lisäksi tikuttelin lahjapaketiin tämän sukkaparin. Lankana kokeilin Ilun arvontapalkinnoksi lähettämää Opalin lankaa. Lanka ok, mutta nuo värit jotenkin oudot mun makuuni.

931724.jpg

Sukat
Malli: hatusta, tiimalasikantapää, kavennukset miten sattuu.
Koko: noin 5-vuotiaalle, 48 silmukkaa
Lanka: Opal
Puikot: 2,5 bambupuikot

Sitten aamut viileni ja tyttärelle piti kiiruusti saada pipo, kun äidin silmään kaikki entiset näytti niin kulahtaneilta, kevään bambupipokin oli kesän aikana kaapissa jotenkin kitsahtanut. Joten lainasin erään työnalla olevan projektin lankoja ja tässä tulos:

931727.jpg

Noppa-Pipo
Malli: hatusta, 3 oikein, 2 nurin
Koko: noin 3,5-vuotiaalle, 140 silmukkaa
Lanka: Novitan Nalle
Puikot: 3 bambupuikot
Muuta: Raitakerrosten lukumäärän neiti on itse arponut noppaa heittämällä luvuista 1-5.

Ja sit se suklaamansikka.
Tais olla jotain ihan muuta kuin edellisen postauksen vilautus lupasi? :)

931791.jpg

Päätin tehdä pojalle (10v) paidan talveksi. Sai itse valita värit ja toiveina oli mustaa ja vaaleanpunaista. Mustaa kieltäydyin neulomasta kun valoa on päivä päivältä vähemmän ja ehdotin ruskeaa sen tilalle. Pojalle kelpasi ja yhdessä ideoitiin kuviot.

Pääkalloneule
Malli: kuvion pohjana apinoitu Novitan syksy 07-lehden mallista 71, samasta mallista koko ja silmukkamäärät.
Koko:152 cm
Lanka: Novitan Nalle
Puikot: 3,5 bambupyöröt ja sukkapuikot
Muuta: Neuloin etu- ja takakappaleen kainaloihin asti pyörönä, siitä eteenpäin edestakaisin neuleena. Hieman jännitti mitä jäljestä tulee, mutta ei huomaa! :) Hihoista tuli liian pitkät vaikka pituudet on tarkasti ohjeen mukaiset. Neuloin hihat sukkapuikoilla pyörönä = vähemmän ommeltavaa.

Ja tätä neuloessa taas muistin että kuvioneule EI ole mun heiniä.

Tästä selkäkuvasta näkyy vaaleanpunaisen kirkkaus paremmin. Poika tykkäsi lopputuloksesta, vaikka neule onkin vielä reilu. (Yläkuvassa hihat on kääritty)  

931729.jpg

Ja vielä Pirkanmaalaista varhaisnuorisomuotia vuodelta 2007 - pääkalloneule, likaiset verkkarit ja Reinot...

931728.jpg