Onpas täällä hiljaista vaikka neulon joka päivä. Vähän valmistuu ja vielä vähemmän näköjään siirtyy tänne. Harmittaa kun yksityiskohdat unohtuvat eikä niitä tule laitettua muuallekaan muistiin.

Mutta jos aloitetaan rästiblogattavat vaikka tämän 3 vuotta jouluna täyttäneen teletapin esittelyllä, ylhäältä alas. Ekaks pipo. (Siskolla samanlainen, mutta ei suostunut kuvattavaksi)

Etanapipat vol. 2 ja 3.
Malli: Maarun Etanapipa omalla korvaläppä-sovellutuksella
Koko: turkoosi 3 v ja punainen n. 7v.
Lanka: Dropsin Eskimo omasta puodista, n. 100g
+ turkoosissa Pirtinkehräämön hahtuvaa ja punaisessa Norojämiä
Puikot: 6 puikot (? en enää muista ihan tarkkaan...)
Muuta: korvaläpät taas virkaten erikseen ja sitten ommellen paikoilleen.

Edellinen (postaus v. 2007 marraskuulta) tytön etanapipo on melkein puhkikäytetty. Se oli niin  mieleinen ja toimiva että päätin neuloa molemmille uudet ja kokeilin Dropsin Eskimoa. Silmukkamääristä ei valitettavasti muistiinpanoja, mutta oiskohan turkoosi ollut ihan ohjeen mukainen..

Molemmat pipat vuoritin taas ihan käsivaralla trikoosta ompelemalla. Ensin ommellaan tavallinen, yksinkertaisesta kankaasta pipa sivusaumalla ja pyöristetyllä päälaen saumalla. Pipo asetellaan myssyn sisään, harsitaan käsin kiinni läheltä reunaa ja  samalla käännetään sopivan verran reunasta sisään. 

Sitten tuli marraskuussa yllättäen talvi ja pakkaset. Piti saada pojalle villahousut.

Puro-pöksyt
Inspis ja vähän malliakin mainiosta Jonnan ohjeesta 
Koko: 3-4 v
Lanka: Novita Puro, metsä ja usva yht. 170g, omasta puodista
Puikot: 5 puikot 
Muuta: Reilusti kasvunvaraa. :)

Kun en taas malttanut mittailla saatikka sovittaa vaan posotin menemään mittaa "vielä muutaman raidan". Tuli sitten reilusti kasvunvaraa. Eli pääsevät käyttöön ensi lumille. (Onneksi joulupukki toi sopivaa,  luomuneuletta välivaatteeksi.)

Mitäs vielä.
No sitten tuli se villapaita. Kun sellaista tarvittiin ja tilasin puotiin Dropsin Alaskaa. Pitihän sitä heti kokeilla. Herkullisinpana värinä puhutteli sinappi, joten siitä aivan kylmiltään mitään laskematta taas silmukoita riviin ja annoin palaa.

Alaskapaita
Malli: oma, uniikki :) 
Koko: 3-4 v
Lanka: Dropsin Alaska, yht- 260g
Puikot: 5 puikot
Muuta: Lanka on herkkua, mä tykkään!

Jotain traktorin kuvaa meinasin ensin eteen kirjailla, muttei sitten juuri siinä kohtaa luovuus kukkinut joten olkoon yksivärisenä. No ehkä sen nyt paidaksi tunnistaa ja onhan se lämmin. Mutta ehkä pieni hienosäätö siellä täällä olis ollut paikallaan.

Ainakin pari omaa isoa neuletta on vielä esittelemättä. Toinen nököttää näyteikkunalla ja toinen.. no on se jossain tallessa. Työnalla sukat kummitytölle ja oranssista alpakasta baskeri.  

Jaa mitäkö muuta kuuluu. Ei todellakaan mitään muuta kuin töitä, töitä ja töitä. Onneksi pian on kevät, villalankasesonki hieman helpottaa ja ehkä minäkin ehdin ottamaan vähän rennommin. :)